Společnost Mondelez na press tripu v lovosickém výrobním závodě představila projekt Harmony, jehož principem je zejména podpora udržitelného a šetrného pěstování pšenice. Všechny sušenky v Evropě chce společnost Mondelez vyrábět v roce 2022 pouze z pšenice pěstované s minimálním použitím pesticidů a umělých hnojiv. Na polích pěstitelů, kteří tuto speciální pšenici pro koncern dodávají, je část plochy ponechána jako luční pás a mez pro opylovače.
Základními produkty pro výrobu sušenek je kakao a pšenice. Cílem firmy je získávat tyto suroviny z přírody šetrně. "Snažíme se motivovat mlynáře a pěstitele, aby se do programu udržitelnosti zapojili. Chceme snižovat ekologickou stopu, kterou má pšenice na životním prostředí, protože se při jejím pěstováním používají morforegulátory růstu, pesticidy, hnojiva," uvedla ředitelka komunikace pro Českou republiku Gabriela Bechynská. V roce 2022 bude podle ní koncern vyrábět sušenky v Evropě pouze z pšenice pěstované v programu Iniciativa Harmony, jehož logo spotřebitelé od září najdou na produktech firmy.